Recension: The Menzingers - Chamberlain Waits



Pensylvaniabandet The Menzingers bjuder på opretentiös, ärlig punk rock. Soundet påminner om samtida akter som Against Me!, Lawrence Arms och The Riot Before. Glöm tekniskt avancerat finlir. Det är rakt och enkelt, med smittsamma melodier och hög igenkänningsfaktor. Och det duger bra så.

Även om man står på egna ben, och har lyckats skapa sig ett eget sound försöker The Menzingers inte på något sätt dölja sina influenser. I en intervju i AMP Magazine blir frontmannen Tom May tillfrågad hur det känns att ge sig ut på turné med Against Me! och han utbrister: "Oh my God, Against Me! is my favorite band that's around right now. If it wasn't for Against Me! none of us would be in the position we are today". Det säger en hel del. The Menzingers påminner om Against Me! framförallt till attityden och den omisskännliga kärleken till musiken.

"So let these simple songs get caught in our heads" sjunger Tom på öppningsspåret. Det gör dom. Chamberlain Waits är fullspäckad av melodier som sätter sig som klister på näthinnan.

Betyg
: 4/5



Kommentarer
Postat av: I'm so happy I could just cry myself to sleep

grymt bra skiva, hade svårt för den i början, gillade det mer melodiska i epn Hold on, Dodge, men denna skivan är riktigt jävla bra med. Snudd på 4,5a. Tänkte också på Larry arms och against me som jämförelse och inspiration, sidan punknews.org nämner oftast the clash, vilket jag har svårare att se. Brendan Kelly hängde tydligen mycket vid inspelningen och sjunger backup på nån av låtarna.



Tasker-Morris Station!



2010-06-28 @ 11:16:00
Postat av: David

Ja, den här skivan var en lite utav en "grower" för mig också. Den var inte lika omedelbar som "Hold on, Dodge", men jävligt bra när man snurrat den några gånger. Jag håller med om att The Clash-jämförelsen är mer långsökt än Larry Arms och Against Me!.



Kul att du hittade till min blogg förresten, vem du nu är :)

2010-06-28 @ 17:00:31
URL: http://goddontmakenotrash.blogg.se/
Postat av: Eric

Tror jag sökte efter recension/allmänna åsikter om årets WCR, och hittade din blogg. Blev lite smått överlycklig, skulle ju gissa på att du är en av få svenska bloggar som skriver recensioner på "Chamberlain Waits". Om vi säger så.



Keep up the good work, and I'll keep on reading



2010-06-30 @ 11:22:45
Postat av: David

Jag ska försöka börja skriva lite mer bara, har inte så stor läsarskara :)

2010-06-30 @ 17:54:17
URL: http://goddontmakenotrash.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0