The Tallest Man On Earth - Live på Debaser Slussen

Igår var jag på konsert med flickvännen och min far. På ett smockfullt Debaser Slussen bevittnade vi The Tallest Man On Earth (eller Kristian Mattson som han egentligen heter). Med finstämt fingerplockande på gitarren, och en sångteknik som för tankarna till Bob Dylan, spelar han folkmusik från den gamla skolan.

Artistnamnet till trots är han en kortväxt man som tar stor plats på scenen. Han springer runt med gitarren fram och tillbaka. Ibland sätter han sig ner på en stol i några sekunder mellan verserna. Publiken är entusiatisk och sjunger med för fullt i "Pistol Dreams" och "The Gardener". Någon envisas med att klappa i otakt halva konserten.Kvällens störningsmoment som Kristian får kämpa emot är faktumet att det är löningshelg på Debaser. Många högljudda besökare verkar inte alls vara där för att se på konserten. De står hellre och skriker och sveper öl i baren. Kristian hyschar publiken och försöker överrösta barens kungar med sin banjo.

The Tallest Man On Earth har inte gjort sig ett överdrivet stort namn i Sverige ännu, men hans skiva "Shallow Grave" från 2008 har hyllats av både fans och kritiker världen över. Efter den pågående europaturnén drar han över atlanten och turnerar i staterna i samma veva som hans uppföljare "The Wild Hunt" släpps i april. Håll utkik!Alkaline Trio - This Addiction (Musikvideo)

Nu är videon här till Alkaline Trio's låt "This Addiction" från kommande skivan med samma namn.

Enjoy!


West Coast Riot 2010


Året har knappt börjat men redan nu börjar det bli dags att planera eventuella festivalbesök i sommar. För mig är West Coast Riot i Frihamnen i Göteborg givet. De första artisterna är släppta. Nämnvärda är Rise Against, Bad Religion och Dropkick Murphys.

Självklart har man redan börjat spekulera i vilka fler band som skulle kunna dyka upp. Jag har mina förhoppningar om Alkaline Trio som det länge ryktades om inför förra årets festival. Med en ny skiva i bagaget känns det inte helt far-fetched att de skulle kunna göra en visit.

En annan önskning jag har är Gainesville-punkarna i Against Me!. Jag har förvisso redan sett bandet tre gånger tidigare men deras spelningar slår det mesta med hästlängder. Against Me! släpper också ny skiva tidigt i år.

Vid sidan av mina drömmar och hörhoppningar har jag även gjort lite privat detektivarbete. Jag klickade runt på myspace och såg att Hot Water Music hade lagt till West Coast Riot i sin turnéplan. Om detta stämmer så är det nästan för bra för att vara sant. Så vitt jag vet har de aldrig besökt Sverige tidigare och det finns nog många som ser fram emot ett besök från dom.


Hot Water Music till West Coast Riot?

Nu ser jag fram emot fler spännande artistsläpp i framtiden. Ses i Göteborg 17 Juni!

http://www.westcoastriot.se/

"Greater than or equal to jesus"

Teenage Bottlerocket har gjort en animerad musikvideo till deras låt Bigger Than Kiss från senaste skivan They Came From The Shadows. En underhållande video till en minst lika underhållande låt.
RSS 2.0