Mosebacke, fotboll och tatueringsmässa

Fredagskvällen spenderades under ett parasoll på en regnig uteservering på mosebacke. Vi trotsade vädret och hällde i oss ett gäng bägare och det var mycket trevligt!

Idag hoppas jag på att AIK vinner över Trelleborg. Avspark 16:00.

Tatueringsmässan är ju i helgen också. Får se om jag svänger dit en stund ikväll eller om det blir imorgon. Bokade för övrigt tid hos Jolly Jonny tidigare i veckan. Tyvärr (för min del) är han rätt poppis och jag får hålla ut tills 4e December innan jag "går under nålen" igen.


Kattmördare outad på internet

Jag har suttit och läst kattmördarens egna ord där han berättade i detalj om hur han gick tillväga när han mördat försvarslösa katter. Han njöt av att känna makten, att "få bestämma över liv och död". Han idoliserar kända seriemördare som t ex Ted Bundy och skriver även i en tråd på ett forum att han fantiserat om att våldta och mörda kvinnor. Den här jävla riksidioten förtjänar ett straff som inte är tillåtet i Sverige.

Man vill ju ogärna uppmana till nåt, men nu när den här killens namn och bild cirkulerar på internet så kan man ju bara hoppas att han får en present i form av en "colombian necktie" eller dylik behandling. För den som undrar så är colombian necktie (eller colombiansk slips) en avrättningsmetod som går ut på att offrets hals snittas och tungan dras ut genom det öppna såret.



Kattmördaren från Lerum är en dålig ursäkt till människa. Ett skadedjur som borde låsas in för gott innan han hinner ge sig på människor och skriva in sig i historieböckerna som nästa stora svenska seriemördare.

Hungover and Half Baked

Jag börjar ana att jag börjar bli gammal. Att festa två dagar i rad på helgerna brukade vara givet. Nu sker det mer sällan. Men den här helgen har det varit rajraj både fredag och lördag och det märks av idag. Det är tur att det finns glass.



Drog hem till tjejen en sväng där vi tröståt och tyckte synd om oss själva. Det var mysigt!


Teenage Bottlerocket - Skate Or Die

Från kommande skivan They Came From The Shadows som släpps 15 September.
Det är tralligt och enkelt i bästa Ramones-anda... och det svänger!


Skivsläpp i höst

Hösten närmar sig och jag väntar med spänning på nya skivsläpp med flera av mina favoritband.

Broadway Calls släppte i dagarna Good Views, Bad News. Skivan står uppskriven på min köplista.
Den 15 september debuterar dessutom Teenage Bottlerocket på labeln Fat Wreck med sitt nya album They Came From The Shadows. Och som om inte detta vore nog så befinner sig Alkaline Trio i studion och spelar in ett ny skiva som planeras att släppas i höst. Good times!


- Good Views, Bad News


- They Came From The Shadows


- Matt Skiba från Alkaline Trio i studion

The Casual Brothers

Kom att tänka på en gammal goding. The Casual Brothers EP från 2001 (shit vad tiden går). The Casual Brothers var ett sidoprojekt med CosM.I.C och Embee från Looptroop. Jag är stolt ägare av denna vinyl. Tyvärr har jag ingen vinylspelare längre men som tur är har nån vänlig själ laddat upp låtarna på youtube.

This takes me back.


Cobra Skulls - American Rubicon

För en vecka sedan trillade den äntligen ner i brevlådan. Cobra Skulls nya skiva American Rubicon. En skiva som jag otåligt väntat på och hajpat för mig själv alltför länge. Den kunde ju bara inte leva upp till förväntningarna. Eller?

2005 dök Cobra Skulls oväntat upp från den lilla skilsmässostaden Reno i Nevada. Med American Rubicon forsätter de i samma spår som deras fullängdsdebut Sitting Army från 2007. Trallvänlig punkrock med vandrande basgångar i tvättäkta rockabilly-stil blandat med folkpunk som gått i arv från förebilderna i Gainesville-bandet Against Me!.

American Rubicon
är i mångt och mycket en politisk skiva. Kriget i Irak tas upp som ämne, när basisten och sångaren Devin inte klagar på musikscenen (eller snarare bristen på en musikscen). Det låter kanske inte så radikalt och spännande med ett punkband vars politiska agenda ligger åt vänster. Cobra Skulls faller dock inte ner i det predikande slagordsträsket som så många andra band. Texterna skrivs med finess och levereras hela tiden med glimten i ögat.

"je ne suis pas le bourgeoisie, we are the prolitarite
the house can't stand without the foundation even though you bury it
and even though my hand prepared the food you eat
you wouldn't stop to shake it if you saw me on the street"


Även om det obligatoriska fingret till Irak-kriget och konservativa högermänniskor finns med så drunknar inte skivan i genrens egen stereotyp. Devin Peralta hinner även med att behandla ämnen om familj, kärlek och självrannsakan. Halvvägs in i den fantastiska låten Thicker Than Water byter han till och med språk till spanska. Jag försökte använda mig av babelfish för att lista ut vad han sjöng (kunskaperna från språklektionerna i högstadiet är spårlöst försvunna) men jag kom bara fram till nåt om diskvatten och amerikanska horor(?).

American Rubicon är en värdig uppföljare till kobrornas förra platta. Förutom energi och träffsäkerhet så har de framförallt en fantastisk förmåga för låtskriveri, vilket gör att de sticker ut från mängden av dussinband som genren har producerat. Allt fler människor börjar få upp ögonen för detta band (med all rätt) och jag ser fram emot att höra mer från Cobra Skulls i framtiden!

Betyg: 4/5




Antibiotika, sommarrea och tullverket

Sitter och väntar på mina skivor som aldrig kommer. Mitt tålamod har brustit. Som ren konsekvens av detta har jag nyss beställt tre skivor till från cdon. Sommarrean ruinerar mig.

Nu finns det inte längre något tvivel. Tullverket har snott mina skivor. När skivorna tillslut anländer (god knows when) så kommer det medfölja en liten present i form av tullavgift och moms. Följaktligen en dålig affär.

Jag har suttit och hostat och snorat med hög feber på jobbet hela veckan. Trots det har jag jobbat över varje dag eftersom vi är kraftigt underbemannade på min avdelning. Mest irriterande har varit att se folk gå hem klockan 16:00 när man själv har fått sitta till 19:00 och tyckt synd om sig själv. Nu har jag fått antibiotika i alla fall. Sneglar lite på bipacksedeln och läser under rubriken över de mest ovanliga bieffekterna. Klåda i underlivet, hjärnhinneinflammation, leverpåverkan, nässelfeber, hudutslag, ansiktssvullnad och eventuell kollaps. Could be fun!

Jag orkar inte vänta längre på mina skivor! Nu när man ändå är sjuk och sitter hemma hela helgen så hade det ju varit lämpligt med lite nytt att lyssna på. I väntan på American Rubicon har jag nu lyssnat igenom allt jag äger med Cobra Skulls cirka femtioelva gånger. Jag har dessutom otåligt ögnat igenom några bejublande recensioner av skivan vilket inte har gjort saken bättre. Well well, den som väntar på något gott...


RSS 2.0