Recension: Cobra Skulls - Bringing The War Home EP



Jag upptäckte Cobra Skulls 2007 när trion från Nevada släppte sitt debutalbum Sitting Army genom Red Scare Industries. Det lät som ett mer rockabillyinfluerat Against Me!. Till och med sångaren Devin Peralta lät som Against Me!'s frontman Tom Gabel. Så givetvis var det ett band jag skulle komma att gilla.

Idag är endast sångaren kvar från den konstellation som bandet hade vid debuten. Man har dessutom blivit signade av Fat Wreck Chords, punkens kanske största label. EP'n Bringing The War Home är det första som ges ut genom Fat Wreck och kanske ett smakprov på vad som komma skall.

Det första av fem spår, "Doomsday Parade", är klassisk Cobra Skulls. Snabb, catchig punkrock med vandrande basgång. Det enda som sticker ut är att man har med en blåssektion i låten, som passar in förvånansvärt bra. Nästa spår "ICE In The Night" är rockabillysvängig men känns som en dussinlåt som varken gör mer eller mindre. Avslutande "Life In Vein" med gungande baktakt och snygga bakgrundskörer är bästa spåret och bådar gott inför en kommande fullängdare.

Bringing The War Home är en solid EP från Cobra Skulls och en godkänd debut på Fat Wreck. Men med så få spår är det dock lite trist att låten "Hot Sand" redan varit ute en längre tid och att covern på Bad Religions "Give You Nothing" (om än en bra cover) släpptes gratis tidigare i vintras. 

Betyg: 3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0