The Tallest Man On Earth - Live på Debaser Slussen

Igår var jag på konsert med flickvännen och min far. På ett smockfullt Debaser Slussen bevittnade vi The Tallest Man On Earth (eller Kristian Mattson som han egentligen heter). Med finstämt fingerplockande på gitarren, och en sångteknik som för tankarna till Bob Dylan, spelar han folkmusik från den gamla skolan.

Artistnamnet till trots är han en kortväxt man som tar stor plats på scenen. Han springer runt med gitarren fram och tillbaka. Ibland sätter han sig ner på en stol i några sekunder mellan verserna. Publiken är entusiatisk och sjunger med för fullt i "Pistol Dreams" och "The Gardener". Någon envisas med att klappa i otakt halva konserten.



Kvällens störningsmoment som Kristian får kämpa emot är faktumet att det är löningshelg på Debaser. Många högljudda besökare verkar inte alls vara där för att se på konserten. De står hellre och skriker och sveper öl i baren. Kristian hyschar publiken och försöker överrösta barens kungar med sin banjo.

The Tallest Man On Earth har inte gjort sig ett överdrivet stort namn i Sverige ännu, men hans skiva "Shallow Grave" från 2008 har hyllats av både fans och kritiker världen över. Efter den pågående europaturnén drar han över atlanten och turnerar i staterna i samma veva som hans uppföljare "The Wild Hunt" släpps i april. Håll utkik!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0